Nieuws
0

Het AI Songfestival 2020 gaat wél door

Dorine Schenk

Het Eurovisie Songfestival dat in mei in Rotterdam zou plaatsvinden is afgelast vanwege het coronavirus. Maar het eerste, digitale AI Songfestival gaat wél door. Vanaf 10 april zijn de AI-liedjes online te beluisteren en kan het publiek stemmen.

Voor deze internationale computercompetitie gaan teams uit verschillende landen in Europa en Australië de strijd met elkaar aan voor het beste Songfestival-nummer dat gemaakt is met kunstmatige intelligentie (AI). De 13 deelnemende teams bestaan uit muzikanten, wetenschappers en programmeurs.

De algoritmes blijken een grote verscheidenheid aan genres te hebben geproduceerd en de songteksten zijn soms… verrassend.

Naast de publieksstemming worden de liedjes ook beoordeeld door een panel van AI-experts, bestaande uit: Vincent Koops (NL), Senior Data Scientist bij RTL en componist, Anna Huang (US), toonaangevend AI-onderzoeker in muziek generatie en Ed Newton-Rex (UK), componist en hoofd van het AI-lab van ByteDance.

Het AI Songfestival wordt georganiseerd door de VPRO in samenwerking met NPO 3FM en NPO Innovatie. De winnaar wordt 12 mei bekend gemaakt.

Onderwerp:
AiRobotica

Meer relevante berichten

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.

Nieuwsbrief

Relevante berichten
×