Nieuws
0

Jong geleerd, oud gedaan?

Indra Waardenburg

‘Techniek, dat is toch met zagen enzo.’ Dat er onder meisjes een verkeerd beeld bestaat over Techniek blijkt uit speeddates tussen vrouwelijke rolmodellen en middelbare-scholieren.

Op donderdag 25 april organiseerde VHTO (het landelijke expertisebureau meisjes/vrouwen en bèta/techniek) de Girlsday 2013, waarbij meisjes van tien tot vijftien jaar kennis maken met bètawetenschappen, techniek en ICT. Door het hele land vonden bij verschillende bedrijven en kennisinstellingen activiteiten plaats om ervoor te zorgen dat meer vrouwen in de technische sector terechtkomen.

‘Als de vrouwen niet komen, blijven we een tekort aan ingenieurs te hebben.’ Dit is wat dr.ir. Lex Lemmens, decaan van het Bachelor College van de TU/e, afgelopen zomer (TW 37, 2012) aan Technisch Weekblad verklaarde. De TU/e lijkt met haar wervingscampagne Toekomstdromen dan ook met name op deze doelgroep te mikken. ‘Door duidelijk te laten zien hoe je met (toekomstige) technologie een bijdrage kunt leveren aan het oplossen van een maatschappelijk probleem, spreek je meisjes aan’, aldus drs. Sabine van Gent, hoofd afdeling communicatie van de TU/e (TW 10).

Op de Haagse Hogeschool in Delft gingen eerste- en tweedeklassers van het Stanislascollege Delft en het Dalton Lyceum Barendrecht in gesprek met vrouwelijke ingenieurs van bedrijven als ARCADIS, Ortec, NEN en Damen Shipyards. Dat niet alle meisjes hier evenveel zin in hadden blijkt uit hun reacties: ‘Ik ben hier omdat alles beter is dan lessen volgen.’ Na drie uur speeddaten zijn de vrouwelijke rolmodellen het over één ding stellig eens; de middelbare-scholieren zijn nog te jong voor deze voorlichting en promotie van bètatechnische opleidingen.

Onderwerp:
BouwCiviele Techniek

Meer relevante berichten

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.

Nieuwsbrief

Relevante berichten
×