Nieuws
0

Kantoorvriendelijke 3D-metaalprinter op weg naar klanten

Mischa Brendel

Het Studio System van Desktop Metal is op weg naar zijn klanten in Europa. Deze 3D-metaalprinter is volgens de fabrikant de eerste ‘kantoorvriendelijke’ metaalprinter.

Eerder leverde Desktop Metal de printer al aan bedrijven in de VS, waaronder Ford, Goodyear en Stanley Black & Decker. Nu heeft het systeem CE-certificering gekregen, wat verkoop in Europa ook mogelijk maakt. Er zijn al klanten in Frankrijk, Duitsland, Griekenland, Italië, Portugal, Spanje, het VK en Nederland.

Het Studio System is bedoeld voor het vervaardigen van prototypes en voor de laagvolume-productie. ‘Toen Desktop Metal voor het eerst werd gelanceerd, hebben we een missie uiteengezet om de manier waarom bedrijven wereldwijd metalen onderdelen produceren, van functionele prototyping tot massaproductie, wereldwijd te veranderen’, aldus Ric Fulop, CEO en medeoprichter van Desktop Metal. Beoogde gebruikers zijn ontwerpers en ingenieurs.

Het systeem bestaat uit een printer, een debinder en een sinteroven. Groot verschil met andere systemen is de wijze waarop de grondstof wordt ingezet. Waar de meeste 3D-metaalprinters een geselecteerd metaalpoeder smelten, gebruikt het Studio System gebonden metalen staven, vanwaar het nodige materiaal wordt afgehaald, vergelijkbaar als een 3D-kunststofprinter dit doet met kunststof draden. Hierdoor kan de 3D-metaalprinter van Desktop Metal ook met legeringen werken.

Lees verder onder de video

De debinder van het systeem bevat een vloeistof waarin de geprinte metalen onderdelen tussentijds worden ondergedompeld om het primaire bindmiddel op te lossen. Daarna worden de onderdelen gesinterd in de oven van het systeem, waarbij de temperatuur oploopt tot net onder het smeltpunt van de gebruikte metalen. De maximale temperatuur bedraagt 1.400 °C.

Desktop Metal is ook bezig met expansie buiten de VS en Europa. Zo is het systeem al te reserveren in Mexico en diverse landen in Azië.

Meer relevante berichten

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.

Nieuwsbrief

Relevante berichten
×