Nieuws
0

Koepel voor miminumprijzen voor ingenieurs

Gerald Schut

European Council of Engineers Chambers (ECEC), de Europese koepel van geaccrediteerde ingenieursorganisaties, vindt dat Duitsland wettelijke minimumtarieven voor ingenieurs en architecten moet kunnen blijven hanteren.

In 2015 begon de Europese Commissie een procedure tegen Duitsland omdat ze vond dat de minimumtarieven ((Honorarordnung für Architekten und Ingenieure; HOAI) het moeilijker maken voor buitenlandse ingenieurs in Duitsland te opereren. De Advocaat-Generaal van het Europese Hof sloot zich daar eerder dit jaar bij aan. Het oordeel van de Advocaat-Generaal wordt bijna altijd gevolgd door het Europese Hof. ECEC, dat geen Nederlandse leden heeft, hoopt dat het Hof deze keer van de traditie afwijkt.

Volgens ECEC hebben buitenlandse ingenieurs geen last van de tarieven en zorgen de tarieven voor meer zekerheid over budgetkosten en is competitie op basis van kwaliteit te verkiezen boven prijscompetitie. In andere landen waar minimumtarieven in het verleden zijn afgeschaft zijn volgens ECEC niet meer buitenlandse ingenieurs aan de slag gegaan. De belangrijkste redenen waarom ingenieurs niet in andere landen gaan werken is volgens de koepel een gebrek aan kennis van de taal en de lokale voorschriften.

Onderwerp:
BedrijfsvoeringBeleid

Meer relevante berichten

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.

Nieuwsbrief

Relevante berichten
×