Nieuws
0

Makkelijk over computers

Erwin Boutsma

Het maandelijkse tijdschrift Computer easy, waarvan deze maand editie 125 verscheen, onderscheidt zich van de talloze andere computerbladen door een simpele formule: de inhoud is toegespitst op de wat oudere computergebruiker of op de enthousiaste beginner in computerland. ‘Computer easy informeert hen op een didactisch hoogstaand niveau, zonder een betuttelende toon’, valt er te lezen op de website van de uitgever.

Uit de inhoud blijkt dat onderscheidende vermogen de ene keer duidelijker dan de andere keer. Artikelen over het bekijken van illegale voetbalstreams en de werking van ssd’s (met tips over AHCI inschakelen in het BIOS, de TRIM-functie in Windows en het uitlijnen van een partitie) staan in schril contrast met een artikel over het installeren van een monitor en tips over het leegmaken van een computer die je wil verkopen. Informatief, maar de spreiding qua niveau lijkt toch vrij groot. Wel lekker ‘old skool’: de meegeleverde cdrom met gratis software.

Merkwaardig is de omgekeerd geplaatste commerciële bijlage van de NVM (acht pagina’s) achterin het blad. De relatie met computers wordt gelegd door een artikel over digitale voorzieningen in een huis: wat is het wifi-bereik binnenshuis en is er wel 3G of 4G? De doelgroep van Computer easy is misschien wat ouder, maar een slotopmerking als ‘houd [bij digitale aanpassingen aan het huis] rekening met je budget en pak aanpassingen direct op zodra je het huis koopt’ klinkt voor elke leeftijd als een open deur. 

Meer relevante berichten

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.

Nieuwsbrief

Relevante berichten
×