Nieuws
0

Miljoenensubsidie voor infrastructuurprojecten

Mischa Brendel

De Nederlandse staat ontvangt van de EU in totaal 95 miljoen euro aan subsidie voor 18 verschillende infrastructuurprojecten.

Er komt onder meer bijna € 1 miljoen beschikbaar voor de voorbereiding van de opknapbeurt aan de Twentekanalen en € 5,5 miljoen voor een studie naar het verhelpen van het knelpunt voor de scheepvaart bij de Calandspoorbrug.

Andere projecten waarvoor de subsidie bedoeld is, zijn het samen met andere landen aanleggen van een netwerk van waterstoftankstations langs belangrijke doorvoerwegen, het ontwikkelen van LNG-scheepvaart en het verder ontwikkelen van intelligente transportsystemen om vervoer binnen Europa efficiënter te maken. Zo kan de ontwikkeling van navigatiesystem voor vrachtwagenchauffeurs leiden tot minder vertragingen, doordat deze systemen sneller weten op welke routes deze vertragingen op kunnen treden.

De subsidies zijn afkomstig van het Trans-Europese Vervoersnetwerk TENT-T, dat als doel heeft om binnen de EU tot één grensoverschrijdend netwerk voor vervoer over land, water en door de lucht te komen. In totaal krijgen 106 projecten binnen de EU circa € 320 miljoen aan subsidie.

Onderwerp:
ICTIndustriële automatisering

Meer relevante berichten

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.

Nieuwsbrief

Relevante berichten
×