Nieuws
0

Nederland vult top 3 na eerste racedag BWSC

Mischa Brendel

De eerste racedag van de Bridgestone World Solar Challenge verliep voorspoedig voor Nederland. Top Dutch Solar Racing, dat vanaf positie 1 startte, reed aan het einde van de eerste dag op plaats 3, met slechts enkele seconden verschil met de nummers 2 (Vattenfall Solar Team) en 4 (het Belgische Agoria Solar Team).

Het Vattenfall Solar Team startte vanaf plek 8 en is inmiddels dus opgeschoven naar de tweede plaats. Het moet alleen Solar Team Twente voor zich laten, dat vanaf plaats 5 knap naar voren is geschoven naar de eerste plaats.

Lees verder onder de foto


Solar Team Twente ligt na dag 1 op kop

Dat deed het Twentse team al in de eerste anderhalf uur van de race. ‘De eerste inhaalacties verliepen erg soepel’, aldus coureur Hidde de Vries. ‘We reden toen nog in de stad en de verschillen tussen de teams waren nog erg klein. Na ongeveer twintig minuten haalden we ook onze collega’s uit Groningen in die als eerste mochten starten.’

Met een temperatuur van circa 50 °C, was het een hete eerste racedag. Ook roadtrains, vrachtwagens met aanhangers die soms wel een totale lengte tot wel 50 m, vormen een uitdaging: de lichte zonnewagens ondervinden veel hinder van de luchtweerstand wanneer zij deze roadtrains passeren.

 

Voor het Solar Team Eindhoven verloopt de race tot nu toe iets minder rooskleurig. Stella Era vertrok vanaf positie 20, maar door een ruw stukje weg, een verkeerslicht dat op rood sprong en andere auto’s voor haar, moest de zonnewagen stilstaan net aan het begin van een heuvel. Deze vanuit stilstand beklimmen met drie passagiers aan boord bleek niet mogelijk, dus werd besloten de drie extra inzittenden achter te laten en alleen met de driver verder te gaan.

Inmiddels heeft Stella Era de tweede positie in de Cruiser-klasse weten te bemachtigen, maar aangezien het aantal passagiers dat meerijdt ook van invloed is bij het berekenen van de eindpositie, valt nog niet te zeggen wat de werkelijke positie van Solar Team Eindhoven momenteel is.

Meer relevante berichten

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.

Nieuwsbrief

Relevante berichten
×