Nieuws
0

Nederlandse bedrijven winnen ontwerpcompetitie voor oostkust VS

Teake Zuidema

De Amerikaanse overheid steekt $ 920 miljoen in de zes winnende projecten van Rebuild by Design (RBD), een competitie om innovatieve ideeën te genereren voor waterbeveiliging langs de Amerikaanse noordoostkust. In de zes winnende teams zitten maar liefst dertien Nederlandse bedrijven.

Het project van het Deense BIG met o.a. One Architecture en Arcadis krijgt $ 335 miljoen voor het beschermen van Manhattan’s Lower East Side. Een plan van de Office for Metropolitan Architecture (OMA) en Royal Haskoning­DHV om het stadje Hoboken droog te houden krijgt $ 320 miljoen. Een bedrag van $ 150 miljoen gaat naar een project in de Meadowlands (New Jersey) van MIT met daarin ZUS, Volker Infra, 75B, Deltares en De Urbanisten. Het ontwerp van het Interboro team – met daarin o.a. de TU Delft, Deltares, Bosch Slabbers, H+N+S, Palmbout Urban Landscapes, IMG Rebel – krijgt $ 125 miljoen voor een project in Nassau County. Het idee van Scape met Landscape Architecture voor oesterbanken voor de kust van Staten Island krijgt $ 60 miljoen.

De projecten van de finalisten van RBD zijn tot 24 augustus te zien op de Internationale Architectuur Biënale in Rotterdam.

Onderwerp:
BouwCiviele Techniek

Meer relevante berichten

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.

Nieuwsbrief

Relevante berichten
×