Nieuws
0

Nieuw type geheugen voor smartphones

Mischa Brendel

Samsung ontwikkelt een nieuw type geheugenmodule met Phase Change Memory (PCM). Het elektronicabedrijf wil deze modules voor niet-vluchtige data-opslag gaan gebruiken in haar smartphones.

Volgens het bedrijf zijn de PCM-modules zowel sneller als zuiniger dan het momenteel gangbare flashgeheugen. Volgens Samsung kan er op PCM tot drie keer zo snel data worden weggeschreven als op flashgeheugen. Ook zou de batterij van smartphones met PCM tot twintig procent langer meegaan.

 

PCM wordt veelal gemaakt uit een legering van telluur, germanium en antimoon. Als het materiaal verwarmd wordt – door er een kleine spanning op te zetten – kan het in verschillende fases worden gebracht met elk een andere weerstand. Deze weerstand is uit te lezen in enen en nullen, wat een functie als dataopslag mogelijk maakt.

 

Samsung verwacht dat de eerste PCM-modules nog dit jaar van de productieband rollen. Het bedrijf zal de modules compatibel maken met bestaande apparaten, zodat deze direct geïntegreerd kunnen worden.

Onderwerp:
ElektrotechniekICTIndustriële automatiseringMicro-elektronica

Meer relevante berichten

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.

Nieuwsbrief

Relevante berichten
×