Nieuws
0

Nieuwe expo ‘Bits of You’ over dataprofielen

Gerald Schut

Wetenschapsmuseum Nemo opent op 3 juni (corona volente) de tentoonstelling Bits of You op de nieuwe locatie ‘De Studio’ op het Amsterdamse Marineterrein. In zes paviljoens laat de op volwassenen gerichte interactieve expositie je ervaren hoe stap voor stap onze data door algoritmes verwerkt worden en leiden tot allerlei voorspellingen over onze identiteit en gedrag. Tien verschillende mensen delen hun eigen data-ervaring en roepen de vraag op hoe representatief digitale profielen zijn. Bits of You is samen met het Centraal Bureau voor de Statistiek ontworpen op basis van gesprekken met wetenschappers.

In ‘De Studio’ is ook de expositie  Project Morgen te vinden rond vragen als: ‘Welke uitvindingen verrijken je leven? Heeft de mens voldoende controle over nieuwe technologieën? En hoe slim mogen die technologieën zijn?’

Daarnaast is er de opstelling ‘Zintuigen van Amsterdam’: een interactieve installatie over sensoren in de hoofdstad en hoe die de stad slimmer maken. Deze samenwerking van AMS Institute, Gemeente Amsterdam en NEMO is deel van het programma Responsible Sensing Lab over de vraag hoe ‘slimme technologie’ in de stad verantwoord kan worden ontworpen en ingezet.

De eerste tentoonstelling op de nieuwe locatie De Studio was ‘Voedsel van morgen’ over onder meer insecten, kweekvlees, biotech, alternatieve kweekmethoden, voedsel als medicijn en nieuwe sensorische voedselbelevingen.

Bits of You kost € 7,50 en is op maandag en dinsdag gesloten.

Meer relevante berichten

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.

Nieuwsbrief

Relevante berichten
×