Nieuws
0

Nieuwe zuil voor toegang Rotterdamse haven

Mischa Brendel

Ook de Rotterdamse haven kom je zonder chipkaart niet in.

De Scope, de nieuwe zuil voor het gebruik van de toegangspassen voor Rotterdamse haventerreinen. Eind vorige week mocht burgemeester Aboutaleb de eerste zuil in gebruik nemen met zijn eigen PortKey. Met een PortKey kunnen reguliere bezoekers toegang krijgen tot de Rotterdamse haventerreinen; vervoerders gebruiken een CargoCard.

De Scope is ontworpen door studenten van de afdeling Industrieel Product Ontwerpen van de Hogeschool Rotterdam. De zuil leest de PortKey en CargoCard, beide smart cards net als de OV-chipkaart, en verleent op basis hiervan toegang tot de haventerreinen. Uitgever en beheerder van de smart cards, Secure Logistics heeft de studenten uitgedaagd met een nieuw ontwerp voor de zuil te komen. De zuil moest beter herkenbaar, eenvoudiger in installatie en onderhoud en vooral gebruikersvriendelijker zijn.

De meest opvallende kenmerken aan de Scope-zuil zijn de bewegende flappen aan de zijkant die schade bij contact tussen vrachtwagen en zuil moeten voorkomen. Verlichting moet er samen met een naar voren gebogen ontwerp voor zorgen dat de zuil gemakkelijker te bedienen is.

Lees verder onder de foto.

Burgemeester Aboutaleb nam het prototype van de Scope als eerst in gebruik. (beeld: Roy Borghouts Fotografie)

Burgemeester Aboutaleb nam het prototype van de Scope als eerst in gebruik. (beeld: Roy Borghouts Fotografie)

Bij zijn bezoek aan havenondernemersorganisatie Deltalinqs, waarvan Secure Logistics een dochteronderneming is, prees Aboutaleb de samenwerking tussen het Rotterdamse bedrijfsleven en de Rotterdamse onderwijsinstellingen.

Bron: Deltalinqs

Onderwerp: Vervoer

Meer relevante berichten

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.

Nieuwsbrief

Relevante berichten
×