Nieuws
0

Onder processoren

Erwin Boutsma

PCM laat zien waar computermaandbladen zich nog altijd in kunnen onderscheiden.

Een computermaandblad als PCM koop je niet voor het nieuws – dat haalt de doorsnee computeraar online – en dat is dan ook niet waarmee PCM zich onderscheidt. Dat doet het wél met het dossier over processoren in de augustus-editie, dat maar weinig vragen onbeantwoord laat.

Er zijn artikelen over de verwarrende naamgeving van Intels processoren, de langverwachte en veelbelovende Ryzen-troef van concurrent AMD, de verschillen tussen de x86- en ARM-architectuur, en een koopgids die duidelijk maakt waarom voor gewoon wat tekstverwerken en surfen een processor van vier tientjes voldoet, en waarom voor video-rendering een veertig keer zo dure processor geen overbodige luxe is.

Zelfs de hobbyisten komen aan hun trekken met een instructie om je processor op een veilige manier sneller te laten werken dan de fabrikant heeft bedoeld. Een mooie introductie, maar voor specifieke gevallen zal de overklokker zich toch moeten wenden tot een van de vele fora op internet. Al is het alleen maar om zich te verdiepen in de koeling van de processor, een opvallende afwezige in het verder mooi complete dossier.

Onderwerp:
ElektrotechniekMicro-elektronica

Meer relevante berichten

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.

Nieuwsbrief

Relevante berichten
×