Nieuws
0

Prijs voor langste tuibrug van de wereld

Teake Zuidema

De American Society of Civil Engineers heeft de Outstanding Civil Engineering Award 2010 – een soort Oscar voor civiele techniek – toegekend aan de Sutong-brug in de Chinese provincie Jiangsu.

Deze brug over de Yangtze is de langste tuibrug van de wereld en grossiert in grote getallen. Zo is de lengte van het brugdek tussen de pylonen 1.088 meter, zijn de beide zijdekken (overspanningen) 300 meter lang, en zijn de twee betonnen pylonen 306 meter hoog. De funderingen van beide torens staan ieder op 131 palen die zijn geheid in de bodem van de snelstromende Yangtze-rivier. De langste tuikabels van de brug zijn 577 meter lang. Het brugdek is een veertig meter brede stalen doosligger. De totale lengte van de brug is 8,2 kilometer.

 

De Outstanding Civil Engineering Award wordt ieder jaar toegekend aan een project dat een grote bijdrage heeft geleverd aan de evolutie van de civiele techniek. Volgens de jury betekent de bouw van de Sutong-brug een grote vooruitgang in zowel de theorie als de praktijk van de brugbouw.
In 2009 werd deze prijs toegekend aan een Groundwater Replenishment System van Orange County, Californië.

Onderwerp:
BouwCiviele TechniekDuurzaamheidMilieu

Meer relevante berichten

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.

Nieuwsbrief

Relevante berichten
×