Nieuws
0

Remeha start productie hybride warmtepomp in Apeldoorn

Uiterlijk juli 2023 start Remeha met de productie van de hybride warmtepomp Elga Ace op een nieuwe productielijn in Apeldoorn. Als deze productielocatie volledig operationeel is, kan de fabrikant jaarlijks 140.000 binnenunits voor dit warmtepompsysteem produceren.

Remeha wordt hiermee de belangrijkste producent van de Elga Ace. De productie van de binnenunits vindt nu nog in Frankrijk plaats, bij een ander bedrijf van moedermaatschappij BDR Thermea Group.

De huidige productielocatie voor hr-ketels blijft volledig intact. Om de productie van de Elga Ace naar Nederland te halen, heeft Remeha in Apeldoorn-Noord een pand gehuurd waar het vanaf 1 januari terecht kan om voorbereidingen te treffen. Wanneer Remeha op volle capaciteit in twee ploegen produceert, zijn circa 50 nieuwe medewerkers nodig.

“Iedereen weet dat de markt voor hybride warmtepompen booming is”, zegt Edu Veldhuis, directeur Operations bij Remeha. “Op dit moment is het al een uitdaging om aan de sterk groeiende vraag te voldoen. En die vraag zal de komende jaren, ook vanuit andere Europese landen, verder toenemen. Binnen BDR Thermea Group is daarom besloten om de productie van de Elga Ace in Apeldoorn fors op te schalen.”

Om de nieuwe productie op efficiënte wijze te kunnen opstarten, heeft Remeha een projectteam van ongeveer 15 mensen geformeerd. Dit team bestaat uit specialisten op het gebied van onder andere productie, logistiek, kwaliteit en IT. Met externe toeleveranciers bereiden zij de inrichting en lay-out van de nieuwe productielocatie voor.

“Het eerste half jaar van 2023 zullen we hard nodig hebben om de nieuwe productielijn te installeren. Toch willen we al in mei volgend jaar, en als het noodzakelijk is met relatief veel handwerk, de productie van Elga Ace opstarten. Vanaf 1 juli moeten dan de geautomatiseerde productielijnen grotendeels in werking treden”, zegt Veldhuis. Het bedrijf wil in 2023 al 50.000 units van de Elga Ace produceren. In 2024 moeten dat er 140.000 stuks worden.

Onderwerp:
BedrijfsvoeringBeleidElektrotechniekMicro-elektronica

Meer relevante berichten

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.

Nieuwsbrief

Relevante berichten
×