Nieuws
0

RIVM naar Utrecht Science Park

Indra Waardenburg

Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM), een agentschap van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS), beschikt in 2018 over een nieuw gebouw op het Utrecht Science Park (USP). Het Wentgebouw (1974) aan de Sorbonnelaan op de Utrechts Uithof moet er hierbij aan geloven. Eind dit jaar start de Universiteit Utrecht met de sloop van dit gebouw.

Momenteel is het RIVM gehuisvest in 50 verschillende gebouwen op één terrein in Bilthoven, maar deze  gebouwen zijn toe aan renovatie. Uit onderzoek blijkt nieuwbouw goedkoper te zijn dan renovatie en het RIVM verhuist daarom met zijn 1.450 medewerkers naar één gebouw op het USP, waarvan de bouw gepland staat in 2015.

De nieuwbouw komt op de plek van het Wentgebouw, dat nu al voor negentig procent leeg staat, en zal naast kantoren, het grootste stralings- en microbiologielab huisvesten. Vorig jaar verhuisde de Universiteit Utrecht het overgrote deel van de studenten, die van het Wentgebouw gebruik maakten, naar het nieuwe David de Wiedgebouw aan de Leuvenlaan/Universiteitsweg.

VWS heeft gekozen voor het USP vanwege de aanwezigheid van de Universiteit Utrecht, het Utrechts Medisch Centrum, en verschillende bedrijven en organisaties, zoals TNO, waar het RIVM mee samenwerkt.

Onderwerp:
BouwCiviele Techniek

Meer relevante berichten

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.

Nieuwsbrief

Relevante berichten
×