Nieuws
0

RWE neemt ’s werelds grootste houtpelletfabriek in gebruik

Indra Waardenburg

RWE Innogy heeft ‘s werelds grootste houtpelletfabriek in de Amerikaanse staat Georgia in gebruik genomen. De Amerikaanse staat Georgia bevat vele bosrijke gebieden. Circa 27 procent van deze gebieden bestaan uit dennenplantages.

Vanaf deze zomer verscheept het energiebedrijf de in de nieuwe fabriek geproduceerde houtpellets naar Europa, waarna de kolencentrales van RWE de pellets gebruiken voor elektriciteits- en warmteproductie.

 

Lees verder onder de afbeelding 

's Werelds grootste houtpelletfabriek nabij Waycross in het zuiden van Georgia. (Copyright: RWE)

 

De fabriek beslaat driehonderd hectare en bestaat uit drie delen. Het eerste deel is de houtopslagplaats waar de fabrieksmedewerkers boomstammen ontdoen van de schors en in stukken zagen. Vervolgens transporteren lopende banden het materiaal van de opslagplaats naar de drogers, waar ze worden gedroogd. Het derde deel is de pelletfabriek: hier wordt het hout gemalen en tot houtpellets geperst. Vanuit de haven van Savannah verscheept het energiebedrijf deze pellets vervolgens naar Europa. De fabriek verbruikt jaarlijks anderhalf miljoen ton dennenhout bij de productie van 750.000 ton aan houtpellets.

 

In 2010 begon RWE met de bouw van de houtpelletfabriek, die in twaalf maanden werd voltooid. Vanaf die tijd draaide de fabriek proef.

 

De vraag naar biomassa in Europa is groter dan het aanbod. Om deze reden heeft de RWE ervoor gekozen om gebruik te maken van overzeese bronnen. Het energiebedrijf verwacht dat het gebruik van deze biomassa voor een verminderde CO2-uitstoot zorgt van één miljoen ton per jaar.

Onderwerp:
EnergieVervoer

Meer relevante berichten

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.

Nieuwsbrief

Relevante berichten
×