Nieuws
0

Scheepvaart stuwt innovatie

Mischa Brendel

De maritieme sector is altijd een voedingsbodem voor innovaties geweest die hun toepassing uiteindelijk vaak breder in de maatschappij vonden.

Om dat nog eens duidelijk te maken presenteert Het Scheepvaartmuseum in Amsterdam van 6 oktober tot en met 1 juli 2018 de tentoonstelling Gamechangers – maritieme innovaties.

‘Van de eerste baggermolen tot de berging van de Koersk: Nederland is al eeuwenlang een land van maritieme innovatie’, zegt Michael Huijser, directeur van Het Scheepvaartmuseum, over de ruim 25 innovaties die het museum tentoonstelt. Zo had Nederland in de Gouden Eeuw nooit de grootste koopvaardijvloot ter wereld kunnen opbouwen zonder de uitvinding van de houtzaagmolen.

Naast innovaties die al geschiedenis hebben geschreven, staan er ook potentiële baanbrekers op de tentoonstelling. Zo staat naast een reconstructie van de eerste duikboot uit de zeventiende eeuw de hypermoderne Ortega Submersible (zie TW 29/30 2016), een miniduikboot met een grote actieradius.

Gedurende de expositie organiseert Het Scheepvaartmuseum maandelijks terugkerende themaweekenden met onder meer lezingen en workshops.

Meer relevante berichten

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.

Nieuwsbrief

Relevante berichten
×