Nieuws

Siemens Nederland en VDL onthullen tweede generatie Automated Guided Vehicles voor industriële toepassingen

Siemens Nederland en VDL Automated Vehicles brengen deze herfst de tweede generatie Automated Guided Vehicles (AGV’s) uit. Dit nieuwe platform is speciaal ontworpen voor industriële bedrijven die te maken hebben met gemengd verkeer op hun terrein. De onthulling vond plaats tijdens de Hannover Messe in Duitsland, waar leidinggevenden van beide bedrijven de samenwerking officieel bekrachtigden.

Dirk De Bilde, CEO van Siemens Nederland, en Edwin Willems, Senior Vice President van de VDL Groep, ondertekenden de overeenkomst in aanwezigheid van Karel Smits, business unit manager bij VDL Automated Vehicles. “De combinatie van onze expertises en de platformbenadering – het eco-systeemdenken – kan innovaties op het gebied van geautomatiseerd vervoer voor industriële toepassingen nog verder versnellen in de helft van de tijd,” zei De Bilde.

Van haven naar hybride industriële toepassingen

VDL heeft reeds ervaring met de bouw van AGV’s voor gebruik in havengebieden, maar de focus verschuift nu naar kleinere, veelzijdige modellen voor industriële toepassingen. Deze tweede generatie AGV’s is ontworpen om te voldoen aan de groeiende Europese vraag naar hybride vormen van geautomatiseerd en niet-geautomatiseerd vervoer.

Van aandrijving naar digital twins

Siemens speelt een cruciale rol in het aandrijven en digitaliseren van het nieuwe AGV-platform. Dit omvat alles van elektromotoren tot visualisatiesoftware. “Het complete systeem wordt eerst opgebouwd in een virtuele omgeving. Vervolgens wordt in deze ‘digital twin’ het logistieke proces gesimuleerd,” legt De Bilde uit. Dit maakt het mogelijk om de prestaties van het voertuig nauwkeurig te testen en te optimaliseren voordat het daadwerkelijk in gebruik wordt genomen.

Voordelen van de tweede generatie AGV’s

De nieuwe AGV’s bieden tal van voordelen. Niet alleen verhogen ze de processtabiliteit en -continuïteit, ze helpen ook de arbeidsmarkt te ontlasten door de inzet van minder chauffeurs voor routinematige transporttaken. “De state-of-the-art technologie van deze tweede generatie AGV’s helpt industriële bedrijven om de logistiek op hun plant te verduurzamen, efficiënter, veiliger en betrouwbaarder te maken,” voegt Smits toe. De tweede generatie AGV’s belooft een revolutie te zijn in hoe industriële bedrijven hun interne logistiek benaderen, met een significante verbetering in efficiëntie, veiligheid en duurzaamheid.

Onderwerp: Vervoer

Meer relevante berichten

Nieuwsbrief

Relevante berichten
×