Nieuws
0

Spiegeltje, spiegeltje

Hilde de Laat

Kunstenaar Thijs Biersteker exposeert Plastic Reflectic, een interactieve plastic spiegelinstallatie in een waterbad. Dit kinetische kunstwerk bevat 601 stukken plastic uit oceanen van over de hele wereld.

Wanneer een bezoeker in het waterbad kijkt, meten bewegingssensoren de aanwezigheid van deze bezoeker. Met behulp van 601 waterdichte motoren, verbonden aan de stukken plastic, vormt zich vervolgens een plastic ‘reflectie’ van deze persoon in het zwarte water.

Biersteker wil het ophopen van microplastics in het menselijk lichaam met dit kunstwerk inzichtelijk maken. Hij hoopt dat het werk bezoekers aanzet tot discussie, bewustwording en actie. De bewegingen van de stukken plastic naar het silhouet van de bezoeker beeldt letterlijk de kracht van de menselijke actie uit. Biersteker ontwierp Plastic Reflectic ter ere van de Creative Press Challenge van de Volkskrant, in samenwerking met de Plastic Soup Foundation. Het kunstwerk is van 18 november tot en met 18 december te zien in het Innit gebouw in Amsterdam.

Meer relevante berichten

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.

Nieuwsbrief

Relevante berichten
×