Nieuws
0

Startsalarissen bij bureaus al twee jaar niet gestegen

Peter Baeten

De gemiddelde startsalarissen bij de Nederlandse ingenieursbureaus zijn nu al twee jaar niet meer gestegen. Dat blijkt uit de jaarlijks Top 50 enquête.

Het gemiddelde startsalaris bij de Nederlandse ingenieursbureaus ligt voor academische ingenieurs op ongeveer 2550 euro bruto per maand. Hbo’ers kunnen gemiddeld rekenen op ruim 2250 euro per maand. Het beloningsverschil tussen ingenieurs van de universiteit en die uit het hbo, bedraagt dus zo’n dertien procent bij het begin van hun loopbaan. Sinds 2009, het begin van de economische crisis, zijn de gemiddelde startsalarissen niet meer veranderd. Rekening houdend met de inflatie zijn ze dus zelfs gedaald.

 

Uit de Top 50 blijkt dat niet alleen de beloning maar ook de omvang van het personeelsbestand bij ingenieursbureaus onder druk staat. Bij bijna de helft van de bedrijven daalde het aantal werknemers in vergelijking met 2009. Uit onderzoek van brancheorganisatie NLingenieurs komt naar voren dat de bureaus aan de ene kant snijden in het personeelsbestand, maar aan de andere kant toch nog steeds (openstaande) vacatures hebben.

Meer relevante berichten

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.

Nieuwsbrief

Relevante berichten
×