Nieuws
0

Studiegerelateerde bijbaan bij Dosign Students

Indra Waardenburg

  • Top Silo Constructions
  • Drie projecten

Technische studenten die hun studie willen combineren met een praktijkgerichte bijbaan kunnen sinds 1 oktober 2012 terecht bij Dosign Students. Dit detacheringbureau voor studenten is voortgekomen uit het Twentse studentenbedrijf Technical Design Students (TDS) dat sinds 2008 studenten koppelt aan het technische bedrijfsleven op het gebied van onder andere werktuigbouwkunde en elektrotechniek. ‘Het bureau wordt niet meer door studenten gerund, maar er zijn nog wel studenten werkzaam die onder andere contact hebben met de klanten’, vertelt Marco Knipscheer, manager bij Dosign Students.

Een van de studenten die werkt via Dosign Students is Wilmer Bouma. Bouma is masterstudent werktuigbouwkunde en studeert sinds 2010 aan de Universiteit Twente. ‘Ik heb mij altijd al beziggehouden met techniek en wist dus eigenlijk al vroeg dat ik een technische studie wilde volgen. Ik heb gekeken naar civiele techniek en werktuigbouwkunde en uiteindelijk de keuze gemaakt voor werktuigbouwkunde omdat dit de meest algemene technische studie is van de twee.’

Bouma studeert ruim vijf jaar in Enschede en werkt anderhalf jaar voor Dosign Students. ‘Ik heb me eerst gericht op het studentenleven. Ik heb een jaar bestuur gedaan. Dit was een gezellig jaar waarin ik veel heb geleerd. Uiteindelijk wilde ik een bijbaan die aansloot bij mijn studie. Ik had al van Dosign Students gehoord toen het detacheringbureau nog TDS heette en begin vorig jaar heb ik dan ook contact gezocht met het bedrijf.’ Bouma werkt sindsdien via Dosign Students voor het bedrijf Top Silo Constructions (TSC) uit Aalten, een leverancier van rechthoekige stalen silo-constructies.

‘In de afgelopen anderhalf jaar heb ik twee opdrachten uitgevoerd en sinds kort werk ik aan mijn derde en voorlopig laatste opdracht voor dit bedrijf.  Alle drie de opdrachten zijn gericht op het maken van een rekenmodel in Excel voor de offertefase, zodat er op basis van de wensen van de klant een inschatting van de kosten gemaakt kan worden. In mijn eerste model richtte ik mij op de inhoud van de silo. TSC maakt vierkante silo-constructies, die weer bestaan uit aparte silo’s. Het was vooral uitzoekwerk, waarbij ik een lading van documenten moet doorspitten. Bij het tweede model moest ik de oppervlakte bepalen van de ontlastingplaat in silo’s waarin stofexplosies plaatsvinden. Voor elke opdracht heb ik een bepaald aantal uren dat ik over drie tot vier maanden kan uitspreiden.’

Momenteel werkt Bouma aan een rekenmodel dat gericht is op de stalen constructie die onder de silo’s komen. Hierbij moet hij rekening houden met de verschillende grondstoffen die in de silo’s komen en het gewicht van de silo’s zelf. ‘In een later stadium zal ik ook rekening houden met de windbelasting en aardbevingsbestendigheid.’

Naast zijn werk voor Dosign Students is Bouma ook actief bij Twente Academy waar hij masterclasses aerodynamica organiseert voor 5- en 6-VWO-leerlingen. Verder werkt hij sinds september bij het studenten onderzoeks-, advies- en ontwikkelingsbureau No Nonsense Technical Solutions waar hij samen met drie medestudenten een hydraulisch circuit ontwerpt. Aangezien Bouma in februari begint aan zijn afstudeerstage kan hij voorlopig geen opdrachten meer doen voor Dosign Students.

Onderwerp:
ArbeidsmarktOnderwijs

Meer relevante berichten

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.

Nieuwsbrief

Relevante berichten
×