Nieuws
0

The Stig op grasmaaier

Mischa Brendel

Het bedrijf Honda heeft speciaal voor Top Gear magazine, het blad achter het populaire Britse autoprogramma, een grasmaaier ontwikkeld die in theorie een topsnelheid van meer dan 200 km/h kan halen.

De grasmaaier trekt op van 0 naar 95 km/h in circa vier seconden. Bij een testrit in Frankrijk klokte de grasmaaier al op ruim 160 km/h, waarbij het voertuig bestuurd werd door ‘the Stig’, de beruchte gehelmde coureur van het televisieprogramma.

Volgens Peter Crolla, team manager van Team Dynamics (de Britse motorrace teampartner van Honda) was ‘de grootste technische uitdaging om het voertuig het uiterlijk van de grasmaaier waarop het is gebaseerd te laten behouden en om ervoor te zorgen dat het voertuig gras kan blijven maaien’, zo meldde hij aan BBC News. Hoewel het voertuig nog wel gras kan maaien, is het originele snijmechanisme vervangen om ruimte te bieden aan de nodige wijzigingen aan de motor.

Honda heeft de grasmaaier uitgerust met een 1000cc Honda VTR Firestorm motor, oorspronkelijk bedoeld voor motoren. Stil is de maaier ook niet: wanneer hij een beetje snelheid heeft gemaakt produceert de machine zo’n 130 dB en springen er vlammen uit de uitlaat.

Het team hoopt het oude snelheidsrecord met een grasmaaier, dat momenteel staat op 155 km/h, te breken.

Onderwerp: Vervoer

Meer relevante berichten

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.

Nieuwsbrief

Relevante berichten
×