Nieuws
0

Tip: Cryptocast geeft stof tot nadenken

Jan Spoelstra

In ben tot nu wat sceptisch over cryptovaluta, maar het begint met Elon Musk die er 1,5 miljard Tesla dollars in geparkeerd heeft toch wel substantieel te worden.

De ontwikkeling van cryptovaluta roept zo veel vragen op waar de ‘believers’ van het eerste uur inmiddels poepie flauw van worden, maar die nog niet eenduidig beantwoord zijn. En dat maakt de ‘Cryptocast‘ van BNR tot een podcast die tot nadenken prikkelt. Hoe zit het met crimineel geld? En met zichtbaarheid van bitcoins voor de fiscus. Met experts die midden in de cryptowereld zitten bespreekt Herbert Blankesteijn in deze podcast technologie, uitdagingen en toepassingen van cryptovaluta.

Als het gaat om toepassingen, valt het tegen dat een recente aflevering over het Lightning Network, een netwerk dat laagdrempelig betalingen in bitcoins moet faciliteren, niet heel veel verder komt dan dat je podcasts of streaming video’s per seconde zou kunnen gaan betalen in de toekomst. Maar de recente aflevering over het stroomverbruik van bitcoin miners leidt dan weer tot opvallende inzichten.

bnr.nl/podcast/cryptocast

Onderwerp:
ElektrotechniekMicro-elektronica

Meer relevante berichten

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.

Nieuwsbrief

Relevante berichten
×