Nieuws
0

Tip: Modulaire autonome e-auto

Mischa Brendel

Zowel het autonoom rijden als het elektrisch rijden zijn momenteel grote punten van aandacht bij de autofabrikanten. Ook het Deutsches Zentrum für Luft- und Raumfahrt is druk aan het werk met deze technologieën en combineert beide in het : een autonoom rijdend voertuig dat vier zitplaatsen aanbiedt en een gaspedaal, noch een stuur bevat: het voertuig rijdt volledig zelfstandig.

In het nieuwste nummer van DLRmagazin staat een uitgebreid artikel over een DLR-onderzoek naar de optimale stadsauto: hoeveel personen moeten er aan boord kunnen, wat moet de actieradius zijn, en voor welke doeleinden moet het geschikt zijn?

Goederentransport vereist een andere indeling van een voertuig dan personenvervoer, vandaar dat het DLR een modulair voertuig ontwikkelde. De basis van het voertuig is een vierzitter met frame uit lichtgewicht metaal; carrosserie, aandrijving en het niveau van automatisering kunnen verder worden aangepast in het ontwerp.

De aanpak van het DLR is verfrissend en kan best eens vruchtbaar blijken, want dit concept blijkt een voertuig op maat te kunnen leveren dat ook nog eens betaalbaar is.

Onderwerp: Vervoer

Meer relevante berichten

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.

Nieuwsbrief

Relevante berichten
×