Nieuws
0

Tip: Shell Energy Podcast trapt af

Gerald Schut

In de eerste, 20 minuten durende, aflevering van de Energy Podcast van Shell vertellen startups en wetenschappers over ontwikkelingen op het gebied van batterijen. Startup Brillpower vertelt dat meer dan de helft van alle Lithiumcellen wordt weggegooid terwijl ze nog uitstekend functioneren.

Dat is jammer als je bedenkt dat het ruim 450 Wh energie kost om 1 Wh Li-ion cel te maken. Een batterij moet dus minstens 450 keer gebruikt worden om de energiekosten van de fabricage terug te verdienen. Daarom werkt Brillpower aan slimme software die minder functionerende batterijcellen ‘overslaat’ zodat een batterypack als geheel beter blijft functioneren.

‘Range anxiety’ wordt een steeds minder belangrijke factor bij auto-batterijen krijgen we te horen. De absolute levensduur van een batterij wordt steeds belangrijker. De podcast trekt de vergelijking met telefoons: de batterij van een Nokia werkte 2 weken op een oplaadbeurt, terwijl een moderne smartphone slechts een dag haalt. Maar daar hebben consumenten vrede mee. De podcast is soms wat flauw, maar blijft informatief.

Onderwerp:
DuurzaamheidEnergieMilieu

Meer relevante berichten

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.

Nieuwsbrief

Relevante berichten
×