Nieuws
0

Tip: Wetenschappelijk filmfestival InScience

Dorine Schenk

Van de openingsfilm Human Nature over de kansen en bedreigingen van genetische modificatie tot Chasing Einstein over een groep natuurkundigen die sceptisch is over de relativiteitstheorie van Einstein en werkt aan een nieuwe zwaartekrachttheorie. Tijdens InScience, het jaarlijkse, internationale filmfestival voor de wetenschapsfilm, komt een breed scala aan wetenschap aan bod. Naast documentaires zijn er ook (futuristische) fictiefilms te zien.

Op 7 en 8 november draait er bijvoorbeeld de documentaire Fly Rocket Fly, over de Duitse visionair en ondernemer Lutz Kayser, die met een groep gepassioneerde ruimtevaartingenieurs de ruimte wil veroveren. De succesvolle raketlancering in het toenmalige Zaïre van dictator Mobutu (!) loopt in de jaren 70 uit op een internationale ruzie rond 7 dode crew-leden.

En 7 en 9 november is de documentaire Genesis 2.0 te zien waarbij je meegenomen wordt op de tocht van jagers die elke zomer bij de afgelegen Nieuw-Siberische eilanden zoeken naar slagtanden van mammoeten. Er is ook een groep wetenschappers bij betrokken die de slagtanden wil gebruiken voor het klonen van een mammoet.

Na veel van de films is er gelegenheid tot debat met wetenschappers en/of filmmakers. Verder zijn er lezingen, kunstinstallaties op het snijvlak van kunst en wetenschap, do-it-youself labs en andere interactieve onderdelen van het programma. Een deel van het programma is geschikt voor kinderen.

InScience vindt plaats in Nijmegen, van woensdag 6 november t/m zondag 10 november.

Meer relevante berichten

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.

Nieuwsbrief

Relevante berichten
×