Nieuws
0

TU Delft ontwikkelt online opfriscursussen wiskunde

Indra Waardenburg

De Europese Unie heeft een bedrag van 350.000 euro beschikbaar gesteld aan de TUD en vier andere Europese partijen voor het opzetten van een online platform, waar internationale studenten hun wiskundevoorkennis kunnen bijspijkeren.

Samen met de TU Berlijn, KTH Stockholm, Aalto University in Finland en het bedrijf Integral-learning werkt de Delftse universiteit momenteel aan de invulling van de online leeromgeving Mumie (Multimedia Math Education). Hier kunnen internationale studenten controleren of hun wiskundevoorkennis op peil is, voordat zij starten met een  masteropleiding bij één van deze (technische) universiteiten.

De universiteiten bieden verschillende bijspijkercursussen aan voor diegene die dit nodig achten. ‘Dit platform werkt niet als een soort toelatingssysteem, het helpt de studenten alleen om goed voorbereid te beginnen aan de masteropleiding’, vertelt ir.drs. Fons Daalderop, universitair docent bij de faculteit Elektrotechniek, Wiskunde en Informatica van de TU Delft. Daarnaast hebben docenten inzicht in de problemen waar (internationale) studenten tegenaan lopen.

In de toekomst ziet Daalderop ook mogelijkheden voor de ondersteuning van ‘eigen’ studenten. De overbruggingscursussen moeten het aantal uitvallers in de eerste jaren van technische opleidingen verlagen.

Onderwerp:
ICTIndustriële automatisering

Meer relevante berichten

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.

Nieuwsbrief

Relevante berichten
×