Nieuws
0

Twentenaren gaan netwerken slimmer maken

Henk Klomp

De bedrijven Thales, XSens en de universiteit van Twente zijn de hoofdrolspelers in de nieuwe Europese samenwerking MC Impulse om netwerken slimmer te maken.

Met behulp van zogeheten Monte Carlo algoritmes proberen onderzoekers daarin alle data van met elkaar communicerende sensoren optimaal te benutten. Die sensoren, uiteenlopend van temperatuurmeters, bewegingssensoren, camera’s en radars tot versnellingssensoren, verzamelen allemaal verschillende soorten data, maar voor praktische toepassingen zoals het beveiligen van openbare ruimtes, het monitoren van gevaarlijke stoffen of het registreren van een val bij ouderen die thuis leven moet de juiste informatie functioneel opgehaald kunnen worden. In MC Impulse zullen jongere onderzoekers daarvoor goede algoritmen moeten gaan maken.

 

Andere kennisinstellingen die meedoen zijn Lancaster University, Linköping University, het Fraunhofer Institut FKIE, Saab en Rinicom. Het project krijgt onder andere subsidie uit het Marie Curie Initial Training Network van de EU, dat bedoeld is om de mobiliteit van jonge onderzoekers te stimuleren.

Meer relevante berichten

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.

Nieuwsbrief

Relevante berichten
×