Nieuws
0

Uitstekende innovatie-introductie

Mischa Brendel

Toen het boek Totaalinnoveren op onze redactie binnenkwam, heerste er in eerste instantie enige scepsis.

Het lijkt in eerste instantie in alle opzichten op een dertien-in-een-dozijn zelfmanagementboek. Maar het gaat hier om een typisch voorbeeld van het Engelse spreekwoord ‘Don’t judge a book by its cover’, want de inhoud valt een stuk positiever uit.

Hoewel de ondertitel ‘Voor het ontwikkelen van succesvolle producten’ wel wat te ambitieus is, komt het boek prima uit de verf als studieboek voor diegenen die een technisch product of dienst willen (door)ontwikkelen. De doelgroep is techniekstudenten, maar ook werkende technici, marketeers en managers zouden er goed aan doen het te lezen. De kern van het boek, dat inderdaad als studieboek is vormgegeven, is dat al deze groepen intensief samen moeten werken wil een product succesvol zijn.

Totaalinnoveren begint met wat open deuren, maar naarmate men verder leest in de hoofdstukken, komt het begrip van deze basiselementen goed van pas, want na deze weinig concrete inleiding volgt al snel de meer bedrijfseconomisch gerichte zijde van het innovatieaspect aan bod.

Het gaat te ver om te zeggen dat dit boek ertoe zal leiden dat je een product succesvol ontwikkelt, maar het is wel een hele goede eerste stap om op zijn minst de grootste valkuilen te vermijden en te weten waar je op moet letten.

Onderwerp:
BedrijfsvoeringBeleid

Meer relevante berichten

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.

Nieuwsbrief

Relevante berichten
×