Nieuws
0

Visie 2016: technici bouwen aan de toekomst

redactie

Bedrijven merken dat de vraag naar hun technische expertise weer toeneemt en daarmee ook de behoefte aan goed geschoold technisch personeel, zo is op te maken uit Visie 2016, een serie commerciële bijdragen waarin partners van TW hun visie op het komende jaar geven. 

Mede door de aanhoudende lage olieprijs wil Damen zich nog sterker inzetten op energiezuinigheid. De eerste hybride Ecoliner, die dit jaar geleverd werd, is daar een goed voorbeeld van. Omdat Damen haar expertisewerkzaamheden heeft verspreid over verschillende niches, zijn fluctuerende markten voor het bedrijf sowieso geen probleem. Ook blijft Damen structureel fors inzetten op r&d om te blijven innoveren.

Ook Bluewater heeft te maken met de lage olieprijs. Het servicebedrijf voor de offshore olie- en gassector verhuurt onder meer FPSO’s, inclusief bemanning aan oliemaatschappijen, en is ook thuis in het uitvoeren van extreme projecten. Zo bouwde Bluewater een 80 m hoge afmeertoren die boven de poolcirkel olietankers vult. Wanneer de olieprijs weer aantrekt, staat Bluewater klaar om oliebedrijven waar dan ook ter wereld bij te springen bij de offshore olie- en gaswinning.

Met grote objecten werken is Seaway Heavy Lifting niet vreemd. Zo plaatst de offshore contractor in de olie-, gas- en duurzame energie-industrie onder meer funderingen voor windparken op zee, een precisieklus die gedetailleerde en strakke planning, maar ook improvisatievermogen van zijn technici vergt.

Heel andere techniek bij het Nederlands Lucht- en Ruimtevaartcentrum (NLR). Bij dit Groot Technologisch Instituut werken mensen aan de toekomst van de civiele en militaire luchtvaart, van het beperken van geluidsoverlast van vliegtuigen tot het opzetten van een officiële opleiding voor drone-piloten.

Detacherings- en consultancybureau TMC investeerde de afgelopen jaren flink in uitbreiding en plukt hier nu de vruchten van. Met nieuwe kantoren in België, Frankrijk en Italië is de markt waarop de technische experts van TMC nu opereren een stuk groter geworden.

Rijkswaterstaat richt zich uitsluitend op Nederland, maar vraagt van zijn technici juist een grote verscheidenheid aan technische expertise. Het agentschap van het ministerie van infrastructuur zoekt onder meer asset managers, die op basis van alle beschikbare kennis afwegingen moet maken over het beheer, onderhoud en de vervangingen van civiele werken.

Werk genoeg dus voor technische experts, want hoe de toekomst er ook uit zal zien: technici zullen hem bouwen.

Onderwerp:
ArbeidsmarktBedrijfsvoeringBeleidOnderwijs

Meer relevante berichten

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.

Nieuwsbrief

Relevante berichten
×