Nieuws
0

Visnet vangt piraten

Mischa Brendel

Dankzij een vinding van Lodewijk Westerbeek van Eerten kunnen schepen rond de kust van Somalië zich beter beschermen tegen piraten.

De P-Trap van Westerbeek van Eerten – eigenaar van bedrijf Westmark, dat de P-Trap ontwikkelde – bestaat uit een horizontale boom met lijnen van een speciaal composiet die aan beide zijden van het schip worden voortgesleept. Hierdoor is het schip omringd door circa twintig lijnen aan beide zijden, die in de schroeven van naderende bootjes vastlopen. De lijnen lopen van de boeg van de boot tot voorbij het achterschip.

 

Bij voldoende kracht knappen de lijnen los van de boom, zodat de boten van de piraten niet kapseizen. In dat geval zou het aangevallen schip de piraten namelijk dienen te behandelen als drenkelingen en ze dus moeten redden.

 

Het bestaande concept wordt nog iets veranderd. In plaats van op de bomen zelf, zullen de haspels met de lijnen aan boord van het schip worden geplaatst. De P-Trap moet een beter alternatief tegen piraten worden dan de huidige systemen, zoals prikkeldraad rondom de scheepsromp en een hoogspanningssysteem met daarop negenduizend volt.

 

De eerste order is volgens Westmark al binnen.

 

www.p-trap.eu

Onderwerp:
ChemieMateriaalkundeVervoer

Meer relevante berichten

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.

Nieuwsbrief

Relevante berichten
×