Nieuws
0

VolkerStevin helpt bij rioolproject Londen

Thomas van de Sandt

  • 25 km lange riooltunnel
  • Minder overstort in rivier

VolkerStevin gaat meehelpen om de aanleg van de Thames Tideway Tunnel voor te bereiden. Dit enorme rioolproject moet de capaciteit van de Londense riolering weer op orde brengen en zo de waterkwaliteit in de Theems verbeteren.

Nu is de capaciteit van de riolering in Londen dusdanig achtergebleven bij de groei van de stad dat gemiddeld één keer per week een teveel aan water moet worden overgestort naar de Theems. In totaal krijgt de rivier jaarlijks 39 miljoen ton rioolwater te verwerken.

De stad wil daar wat aan doen door langs de Theems, over een lengte van 25 km, een tunnel te boren die het water dat normaal naar de overstorten zou gaan, kan afvoeren richting een pompstation en via een tweede tunnel (de Lee Tunnel) naar een verderop gelegen rioolwaterzuivering. De Thames Tideway Tunnel komt te liggen op een diepte van 30 tot 65 m onder de grond en krijgt een diameter van meer dan 7 m.

Door heel de stad zijn 24 bouwplaatsen nodig om de tunnel aan te leggen, waaronder drie putten van waaruit de tunnelboormachines moeten starten met hun graafwerk. Het voorbereidende werk start in 2016 en een jaar later moeten de tunnelboormachines aan de slag gaan. Pas in 2023 is de Thames Tideway Tunnel volgens de planning volledig in gebruik.

Wat VolkerStevin precies gaat doen, is nog onduidelijk. Een woordvoerder van het bedrijf mag van opdrachtgever Thames Water niet meer over het project vertellen dan dat VolkerStevin meewerkt aan ‘tal van maritieme bouwprojecten in de stad’. Het Nederlandse bedrijf ontvangt voor haar bijdrage € 31 miljoen.

 

Onderwerp:
BouwCiviele TechniekDuurzaamheidMilieu

Meer relevante berichten

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.

Nieuwsbrief

Relevante berichten
×