Nieuws

Volkswagen Group kiest voor Codebeamer ALM-oplossing van PTC

De Volkswagen Group heeft PTC gekozen als strategische leverancier voor de softwareontwikkeling van zijn volgende generatie elektrische voertuigen. De Codebeamer Application Lifecycle Management (ALM)-oplossing van PTC zal de Volkswagen Group helpen om de softwarevereisten, het test- en releasebeheer van zijn elektrische voertuigen efficiënter te maken.

Wat is Codebeamer en waarom is het belangrijk?

Codebeamer is een ALM-oplossing die het hele softwareontwikkelingsproces ondersteunt, van planning tot uitvoering. Codebeamer biedt een geïntegreerd platform voor samenwerking, traceerbaarheid, kwaliteitsborging en compliance. Met Codebeamer kunnen softwareteams sneller en betrouwbaarder software leveren die voldoet aan de hoge normen van de auto-industrie.

Codebeamer is vooral belangrijk voor de ontwikkeling van elektrische voertuigen, die steeds meer afhankelijk zijn van software voor hun prestaties, veiligheid en functionaliteit. Elektrische voertuigen hebben complexe softwarearchitecturen die bestaan uit honderden softwarecomponenten die met elkaar moeten communiceren en integreren. Het beheren van deze softwarecomponenten vereist een ALM-oplossing die inzicht geeft in de status, de afhankelijkheden en de risico’s van elke softwarecomponent.

Hoe zal Codebeamer de Volkswagen Group helpen?

De Volkswagen Group heeft een ambitieuze strategie om marktleider te worden op het gebied van elektrische mobiliteit. De Volkswagen Group wil tegen 2025 meer dan 20 miljoen elektrische voertuigen produceren onder zijn verschillende merken, waaronder Volkswagen, Audi, Porsche, Skoda en Seat. Om deze doelstelling te bereiken, moet de Volkswagen Group zijn softwareontwikkeling versnellen en verbeteren.

De Volkswagen Group heeft daarom besloten om Codebeamer te gebruiken als zijn ALM-oplossing voor de softwareontwikkeling van zijn elektrische voertuigen. Codebeamer zal de Volkswagen Group in staat stellen om:

  • De softwarevereisten voor elk elektrisch voertuig duidelijk te definiëren en bij te houden
  • De softwaretests te plannen, uit te voeren en te documenteren om de kwaliteit en veiligheid te garanderen
  • De software-releases te beheren en te synchroniseren over verschillende teams, locaties en leveranciers
  • De naleving van de relevante normen en regelgeving te waarborgen

De Volkswagen Group verwacht dat Codebeamer een grotere efficiëntie zal mogelijk maken in zijn engineeringdisciplines en een essentieel onderdeel zal worden van zijn productontwikkelingsstrategie voor de hele groep.

Wat betekent deze samenwerking voor PTC?

PTC is verheugd om een strategische leveranciersrelatie aan te gaan met de Volkswagen Group, een van de meest gerespecteerde en innovatieve autofabrikanten ter wereld. PTC zal nauw samenwerken met de Volkswagen Group om de transitie naar Codebeamer te vergemakkelijken en de beste praktijken voor softwareontwikkeling voor de auto-industrie te definiëren en te implementeren.

PTC verwacht ook dat het gebruik van Codebeamer door de Volkswagen Group een belangrijke invloed zal hebben op de toekomstige prioriteiten en vereisten van de Codebeamer-roadmap. PTC zal profiteren van de feedback en inzichten van de Volkswagen Group om Codebeamer verder te verbeteren en aan te passen aan de behoeften van de auto-industrie. PTC hoopt dat Codebeamer hierdoor de toonaangevende ALM-oplossing voor de auto-industrie zal worden.

“Volkswagen Group en zijn portfolio van merken produceren enkele van de meest iconische voertuigen in de auto-industrie en PTC is verheugd om hun softwareontwikkeling en elektrificatiestrategie te ondersteunen met Codebeamer”, aldus Jim Heppelmann, voorzitter en CEO van PTC. “Onze nauwe samenwerking met de Volkswagen Groep zal de inspanningen van PTC bevorderen om van Codebeamer de toonaangevende ALM-oplossing voor de auto-industrie te maken”.

Onderwerp: Vervoer

Meer relevante berichten

Nieuwsbrief

Relevante berichten
×