Nieuws
0

Vooral voor ingewijden

Mischa Brendel

Op 15 september opende de Universiteit Twente de deuren van het geheel gerenoveerde Hoge Druk Lab.

Tegelijkertijd vierde het lab zijn vijftigjarig bestaan, wat aanleiding was voor de verschijning van het jubileumboek Hoge druk laboratorium – 50 jaar werken onder druk. Het boek is geschreven door Gert Banis, bouwcoördinator van het gerenoveerde lab.

Het boek is vooral bedoeld voor ‘insiders’, zo blijkt al snel: het taalgebruik en de verwoording van bepaalde gebeurtenissen vergt toch enige kennis van het vakgebied. Dat neemt echter niet weg dat het een fraai en animerend overzicht geeft van de veelbewogen geschiedenis van het lab, dat vanaf de oprichting van de Technische Hogeschool Twente een belangrijke rol speelde.

Het biedt echter meer dan een eenvoudig geschiedkundig overzicht. Persoonlijke anekdotes van betrokkenen, belangrijke onderzoeksgebieden, eerdere renovaties en calamiteiten in het lab komen allemaal aan bod in verscheidene hoofdstukken, die doorspekt zijn met (historisch) beeldmateriaal.

Helaas is het boek ook doorspekt met taal- en grammaticafouten die er door eenvoudige eindredactie grotendeels uit verwijderd hadden kunnen worden. Dat neemt echter niet weg dat het boek voor mensen in het vakgebied een fraai overzicht biedt van de evolutie van een uniek lab. (mb)

Circa 90 exemplaren van het boek zijn nog beschikbaar. Een exemplaar is rechtstreeks bij de auteur te bestellen door een mail te sturen naar g.h.banis@utwente.nl. De prijs van het boek is exclusief verzendkosten.

Onderwerp:
BouwCiviele Techniek

Meer relevante berichten

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.

Nieuwsbrief

Relevante berichten
×