Nieuws
0

VR voor experts en buitenstaanders

Thomas van de Sandt

Nu Facebook (Oculus Rift), Sony (Playstation VR, voorheen project Morpheus), Samsung (Gear VR) en HTC (Vive) elk serieus werk maken van hun eigen virtual reality bril, staat VR op het punt om ook voor de thuisgebruiker op grote schaal beschikbaar te komen.

En dat biedt niet alleen op het gebied van gamen ongekende mogelijkheden, zo liet de NOS al zien tijdens Prinsjesdag. De omroep registreerde de troonrede met een 360 graden-camera en bood gebruikers van de Oculus Rift de mogelijkheid om virtueel in de Ridderzaal mee te kijken.

En dan is nog maar het tipje van de sluier opgelicht. Behalve voor gaming, films, advertising en journalistiek, biedt de technologie ook tal van mogelijkheden voor bijvoorbeeld trainingen, de gezondheidszorg of de bouw. En daarvoor is vooral content nodig; opnames en applicaties die op de VR-systemen draaien. Tijdens de Dutch VR Days, van 29 oktober t/m 1 november in het Vondelpark in Amsterdam, gaat het om deze content.

Voor de professioneel geïnteresseerden is er vier dagen lang een programma van internationale sprekers en workshops. Zij kunnen ook kijken naar een experiment, waarbij één filmscène door zowel een theaterregisseur, een filmregisseur als een VR-regisseur wordt opgenomen. Kaarten voor dit programma zijn te verkrijgen via deze website.

Maar ook wie niet reserveert, kan op VondelCS terecht: op zaterdag 31 oktober kan iedereen gratis naar binnen lopen en via verschillende demo’s kennis maken met VR. 

Meer relevante berichten

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.

Nieuwsbrief

Relevante berichten
×