Nieuws
0

Wetenschapstalent 2016

Hilde de Laat

Voor het tweede jaar op rij schrijft het populair wetenschappelijk blad New Scientist een verkiezing uit voor het grootste wetenschappelijke talent uit Nederland en Vlaanderen.

Jonge wetenschappers krijgen zo de kans om hun onderzoek onder de aandacht te brengen van het grote publiek. Maaike Kroon van de TU/e won vorig jaar de eerste editie. Zij kreeg daags na haar zege zelfs het aanbod om een eigen onderzoeksgroep te starten in Abu Dhabi.

Een groep van 25 jonge wetenschappers is nu geselecteerd voor de editie van 2016, waaronder zich ook het nodige technisch talent bevindt. Een greep uit de genomineerden: Marnix Medema ontwikkelt binnen Wageningen University algoritmen en software waarmee je het dna van o.a. planten kunt doorzoeken op genen die medicijnen maken; Loes Segerink van de Universiteit Twente wil vruchtbaarheidsbehandelingen versnellen met een vruchtbaarheids-chip voor mannen; Steven Latré bouwt voor de Universiteit Antwerpen stabiele draadloze netwerken die niet overbelast kunnen raken. Bekijk hier een overzicht van alle genomineerden.

Iedereen kan online zijn of haar stem uitbrengen op de favoriete kandidaat. De stembus sluit op 8 september. 

Meer relevante berichten

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.

Nieuwsbrief

Relevante berichten
×