Nieuws
0

27 Start-ups in de race voor meest baanbrekende innovatie in de wetenschap

Mark van der Heijden

De universiteiten in Nederland hebben 27 start-ups genomineerd voor de Academic Startup Competition 2019. Deze start-ups doen mee aan de titelstrijd voor de meest baanbrekende innovaties van de wetenschap in Nederland. 

‘Academische startups zijn voor Nederland ontzettend belangrijk vanwege hun vaak innovatieve doorbraken die op allerlei manieren wereldwijd impact hebben op de maatschappij’, zegt bestuurslid Jorrit Kuipers van AcTI, met VSNU en StartupDelta een van de initiators van de verkiezing.

‘Maar kennis alleen is niet genoeg,’ vervolgt Kuipers, ‘je hebt ook ondernemerschap en de drive nodig om deze kennis te vermarkten. De geselecteerde startups zijn stuk voor stuk mooie voorbeelden van hoe wetenschap en ondernemerschap elkaar kunnen versterken en het bewijs dat Nederlandse universiteiten prachtige (deep-)techbedrijven voortbrengen.’

Tot de genomineerde bedrijven behoort Mosa Meat, een bedrijf dat actief is in de food-/agrisector. Taylor, Ocean Grazer en VSParticle zijn werkzaam in de energiesector. Scitodate, Kepler Vision Technologies, MindAffect, Dialogue Trainer, Elevate Health en 20face zijn op het gebied van connectivity actief. De overige spin-offs richten zich op health: Senius, Numeric Biotech, hy2Care, CardiacBooster, Bunyavax, Amphera, Concord Neonatal, LipoCoat, Level Diagnostics, Chromodynamics, CC Diagnostics, IVWear, Confocal, i-Med Technology, Arthrosave, Stentit en Findest.

De 27 bedrijven zullen tijdens de finale op 14 mei in het Epicenter in Amsterdam door een jury worden beoordeeld. De tien winnaars mogen tijdens de Global Entrepeneurship Summit (GES) op 4 en 5 juni in Den Haag hun start-up te presenteren aan een wereldpubliek. De GES is een initiatief van Minister van Buitenlandse Zaken van de VS en Minister President Rutte.

Meer relevante berichten

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.

Nieuwsbrief

Relevante berichten
×