Nieuws
0

Alleen maar Winnaars

Ellen den Broeder

Prestatiemanagement is het proces waarin het realiseren van doelstellingen, ook wel het leveren van prestaties, wordt beheerst met als uiteindelijk doel de strategie van een organisatie te realiseren. En daar draagt de discipline Onderhoud heel graag aan bij.

Ik was daar onlangs getuige van tijdens de Verkiezing van de Maintenance Manager van het Jaar toen Celeste Martens van CroonWolters & Dros er met de titel vandoor ging. Martens is door de NVDO benoemd tot Maintenance Manager van Jaar vanwege de beslissende betrokkenheid bij Opleidingen en Selectie, maar ook vanwege het vermogen om vertrouwd te zijn met oudere assets met oudere datasystemen en apparatuur en de enorm succesvolle vertaling van ‘Van Onderhoud naar Asset Management’, het doorvoeren van standaardisatie in onderhouds-management en het vermogen tot verbeteren in systematiek, mensen en middelen.

Martens heeft Asset Management geïmplementeerd, niet alleen binnen het bedrijf, maar ook binnen verschillende projecten. Ze heeft een enorme impuls gegeven aan real-time conditie monitoring en aan voorspellend onderhoud. Ze zoekt graag de samenwerking op. En daarmee is zij het boegbeeld voor de onderhoudssector het komende jaar.

Ook Mark Groffen, Hoofd Services & Parkeren en Teamleider Vastgoedonderhoud bij Radboud University deed een gooi naar de prestigieuze titel Maintenance Manager van het Jaar 2019. Zijn duidelijke visie op het gebied van digitalisering, contractontwikkeling en innovatie passen uitstekend bij de markt- en campusontwikkelingen. Groffen koos bijvoorbeeld voor onderhoud op basis van receptenmethodiek. Een prachtige combinatie van mutaties die leiden tot een onderhoudsbehoefte en daarmee ook nog eens wet- en regelgeving optimaal borgen.

Groffen werd het niet… het leek wel topsport, want het verschil met de titelwinnaar was slechts twee tiende punt. En het moet gezegd, ik heb in alle edities van deze verkiezing die we met de NVDO organiseerden, nog nooit zo’n sportieve verliezer ontmoet. Ter plekke op het podium sprak hij zijn grote waardering uit voor de, in zijn ogen, terecht winnaar. Op Social Media deelde hij zijn trots voor Martens en in de dagelijkse praktijk van Asset Management, Onderhoud, zoeken Groffen en Martens elkaar gewoon weer op.

Voor mij is het duidelijk. Deze editie van NVDO’s Verkiezing van de Maintenance Manager van het Jaar kent eigenlijk alleen maar winnaars! Gefeliciteerd en Hulde.

Meer relevante berichten

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.

Nieuwsbrief

Relevante berichten
×