Nieuws
0

Alstom levert de turbines voor stuwdam Ethiopië

Stef Stienstra

Het Franse bedrijf Alstom heeft een contract voor 250 miljoen euro getekend met de Metals & Engineering Corporation (METEC), die de waterkrachtcentrale in Grand Renaissance dam in de Blauwe Nijl bouwt.

Hiervoor levert Alstom dit jaar acht 375 MW-turbines en generators en zal die ter plekke installeren.

Uiteindelijk moet de stuwdam 6.000 MW vermogen gaan leveren, waarmee het het grootse waterkrachtproject in Afrika is; de dam zal de huidige elektriciteitsproductie van Ethiopië verviervoudigen. Dat is wel nodig, want het elektriciteitsverbruik in Ethiopië stijgt jaarlijks met 10 %.

De Ethiopische regering ziet waterkrachtcentrales als een speerpunt van de economie en wil elektriciteit gaan exporteren. De Blauwe Nijl zou Ethiopië 35.000 MW kunnen leveren, berekenden deskundigen eerder al.

Jérome Pécresse, president van Alstom Renewable Power, verklaart dat zijn bedrijf in Afrika zeer actief is. Het levert windturbines voor het Ashegoda project in Ethiopië en levert ook de turbines en generators voor de in aanbouw zijnde Ithezi-Thezi waterkrachtcentrale (120 MW) in Zambia en de retrofit van de Inga 2A waterkrachtcentrale (712 MW) in Congo.

Onderwerp:
ElektrotechniekMicro-elektronica

Meer relevante berichten

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.

Nieuwsbrief

Relevante berichten
×