Nieuws
0

Atema nieuwe directeur NAM

Mischa Brendel

Johan Atema volgt Gerald Schotman per 1 september op als directeur van NAM. Dit maakte de Nederlandse Aardolie Maatschappij vandaag bekend.

Atema, die in Groningen woont, is sinds 1997 werkzaam bij Shell, waar hij verschillende technische managementfuncties bij zowel NAM als Shell vervulde. Sinds 2014 is hij vice president Manage Producing Assets bij Shell International in Den Haag.

Over zijn benoeming zegt Atema: ‘Ik ben geboren en getogen in het Noorden en woon al geruime tijd in Groningen. Ik ben me dan ook goed bewust van de impact die de gaswinning in Groningen met zich mee brengt en heb begrip voor de besluiten die hieromtrent zijn genomen. Ik kijk er dan ook naar uit om met mijn NAM-collega’s de komende jaren zorg te dragen voor een veilige en betrouwbare energievoorziening, waarbij we tegelijkertijd werken aan de afbouw van de productie in Groningen en een naadloze transitie naar een duurzame toekomst.’

Schotman, sinds 1 oktober 2014 NAM-directeur, gaat bij Shell de rol van vice president Joint Ventures Delivery & Excellence vervullen. Hij volgt op zijn beurt de naar Schiphol vertrokken Dick Benschop op.

Onderwerp:
BedrijfsvoeringBeleidEnergie

Meer relevante berichten

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.

Nieuwsbrief

Relevante berichten
×