Nieuws
0

Compact boekje over zwaartekrachtsgolven

Erwin Boutsma

Govert Schilling bracht deze week het vierde boekje in zijn ‘ABC-reeks’ uit, waarin hij dit keer beknopt uitlegt waarom iedereen zo opgewonden is over de zwaartekrachtsgolven.

Govert Schilling lijkt soms alomtegenwoordig. De astronomie- en ruimtevaartjournalist bouwt met populair-wetenschappelijke artikelen, televisie-optredens en boeken gestaag aan zijn merk. Dat is niet erg, want Schilling, ook auteur voor TW, weet waarover hij het heeft en draagt dat uit met het aanstekelijke enthousiasme dat we van een wetenschapspopularisator mogen verwachten.

De laatste bijdrage aan zijn oeuvre betreft het boekje ‘Einsteins gelijk – Een abc van zwaartekrachtgolven’, waarmee Schilling handig meelift op de zeldzame aandacht die het publiek nu lijkt te hebben voor een complex onderwerp als zwaartekrachtgolven.

Het compacte boekje (vanaf nu te koop voor € 7,95) is het vierde deel van een serie waarin Schilling astronomie- en fysica-onderwerpen behandelt. Dat hij daarbij precies weet te balanceren tussen ‘niet te makkelijk’ en ‘niet te moeilijk’ toont zijn talent als wetenschapsjournalist. 

Onderwerp:
AstronomieRuimtevaart

Meer relevante berichten

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.

Nieuwsbrief

Relevante berichten
×