Nieuws
0

Coober Pedy

Solar Team Twente

Solar Team Twente houdt voor TW een blog bij van hun avonturen tijdens de World Solar Challenge in Australië. Lees hier de zevende blog.

Vandaag hadden we maar één controlestop; door de zware bewolking konden we minder hard doorrijden dan we wilden. De stop was in Coober Pedy, een stadje met 3.500 inwoners. De meeste mensen wonen ondergronds en werken in de mijnen.

Op de controlestop konden we zien dat ‘powered by human energy’ meer is dan alleen een slogan. Omdat het tijdens deze stop erg hard waaide, wilden we er zeker van zijn dat ons paneel niet beschadigde. We hebben toen met alle teamleden een menselijk windscherm gevormd, wat een echt teamgevoel gaf. We trokken er veel aandacht mee van omstanders, andere teams en media. Toen de RED Shift wegreed sloten we uiteraard af met onze yell: 5, 3, 2, 1…: RED Shift GO!  

Verder zijn we vandaag ook een groot aantal cattle grids, ofwel veeroosters tegengekomen. Van tevoren zijn deze opgemeten door teamleden die de route andersom hebben gereden. Zo weten we zeker dat we er met onze zonneauto op grote snelheid overheen kunnen rijden.

Ook vandaag hebben we weer vastgehouden aan onze eigen strategie. Helaas betekende dit dat we zijn ingehaald door het solar team uit België, waardoor we op plek vier beland zijn.

Nadat we het kamp hadden opgezet, kregen we meer slecht nieuws: we krijgen een tijdstraf. Tijdens de eerstvolgende controlestop moeten we een extra half uur wachten en hier balen we uiteraard stevig van. Een tijdstraf van een half uur is nu een extra grote klap, omdat de verschillen in de top zo klein zijn. Zelf zijn we er nog steeds van overtuigd dat we geen fout hebben gemaakt.

We krijgen de tijdstraf voor het gebruik van een wit kleed onder onze auto. Al tijdens de technische keuring voorafgaand aan de race hebben we aan de organisatie gevraagd of we de auto op het witte kleed mochten zetten en dat mocht. Op een gegeven moment is alle teams medegedeeld dat het gebruik van een wit kleed niet was toegestaan en daarna hebben we dat ook niet meer gedaan. Op basis van beelden van de eerste racedag, toen we dus toestemming hadden, is de tijdstraf opgelegd. Het protest dat we indienden is pas na enkele dagen afgewezen.

We leggen ons er nu bij neer; we kunnen er niets meer aan doen. Morgen hebben we – geluk bij een ongeluk – een half uur langer om ons paneel op te laden en gaan we er weer vol voor!

Onderwerp: Vervoer

Meer relevante berichten

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.

Nieuwsbrief

Relevante berichten
×