Nieuws
0

Crimediggers krijgt vervolg

Mischa Brendel

Altijd al achter cybercriminelen aan willen gaan? Dan is dit (wederom) je kans: de opvolger van Crimediggers, een online game die de politie vorig jaar presenteerde om hbo’ers en wo’ers met een digitale of financiële achtergrond te werven voor cyberrecherchewerk, heet Crimediggers 2016 en is vanaf nu te spelen.

In de vorige versie van Crimediggers waren er aparte zaken voor digitale en financiële rechercheurs. De eerste groep hield zich vooral bezig met het vinden en veiligstellen van digitale sporen op computers, smartphones en andere apparaten, het aanpakken van online bedreigingen en het decoderen van versleutelde data. De financiële rechercheurs gingen achter drugsgelden aan en brachten financiële netwerken in kaart. Van beide groepen werden echter de nodige ict-specialiteiten verwacht en dat zal bij deze nieuwe versie niet anders zijn.

De vorige versie bood verschillende zaken waarin de speler zich vast kon bijten. Het onderzoeken van (digitaal) bewijsmateriaal was hierbij cruciaal, waarbij er verschillende bestanden naar de computer gedownload en onderzocht dienden te worden.

Technologiewebsite Tweakers mag, net als de vorige keer, een aantal van zijn leden toegang geven tot een ‘early acces’: vijftien Tweakers-leden mogen op 5 december al aan de slag met het spel. In een later stadium zal de online game voor iedereen toegankelijk worden. Tot die tijd kan iedereen zich ook nog vermaken met de oude versie.

Meer relevante berichten

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.

Nieuwsbrief

Relevante berichten
×