Nieuws
0

De ontwerpers van de toekomst

Marit Smeets

Van 20 tot en met 28 oktober staat de stad Eindhoven op zijn kop tijdens de Dutch Design Week (DDW). Op 110 locaties zijn er 400 verschillende evenementen te bezoeken. Je kan exposities bekijken en deelnemen aan lezingen en workshops.

Zo kan je bijvoorbeeld de interactieve expositie ‘Home Smart Home’ bezoeken van het VPRO Medialab. Hier kan je zien hoe Internet of Things-toepassingen ons huishouden veranderen. Daarnaast organiseren ze woensdag 24 oktober een debatavond over de gevolgen van slimme digitale systemen voor ons leven.

Je kan ook de hotelkamer van de toekomst van HappyGreen bekijkenj. Deze modulaire hotelkamer is gemaakt van gerecycled materiaal en kan volgens de makers overal ter wereld worden opgebouwd door twee mensen in twee dagen. De hotelkamer draait volledig op zonne-energie.

In de Campina Melk Fabriek kan je een interactieve expositie over de liefde tussen mensen en robots bekijken. Alleen tijdens de DDW zijn er twee nieuwe installaties te zien. Bij ‘E.E.G. KISS’ kan je je hersengolven tijdens een kus laten meten met een E.E.G koptelefoon. De ‘Cyborg Catwalk’ toont allerlei technologieën die ons menselijk lichaam verbeteren.

Lekker binnen gluren kan in Jannie’s huis. Het huis van Jannie heeft drie verdiepingen en ondanks dat Jannie geen trappen meer kan lopen, woont ze er wel. Ze maakt namelijk gebruik van het ‘Vertical Walking’ systeem, een lift die werkt op louter spierkracht, alsof je op een slimme manier in een lantarenpaal klimt. Kaartjes kosten €18.

Meer relevante berichten

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.

Nieuwsbrief

Relevante berichten
×