Nieuws
0

Delfts team presenteert zonnewagen

Mischa Brendel

Als derde heeft nu ook het Nuon Solar Team zijn nieuwe zonnewagen gepresenteerd: Nuna8.

Eerder waren Red One van Solar Team Twente en Stella Lux van Solar Team Eindhoven al aan de beurt en vandaag mocht dan ook Nuna8 van het Nuon Solar Team aan het publiek worden getoond bij Paleis Soestdijk in Baarn. Met de laatste versie van hun zonnewagen wil het Delftse team zijn titel verdedigen in de World Solar Challenge die later dit jaar in Australië plaatsvindt.

Nuna8 weegt 160 kg, waarvan de accu 20 kg voor zijn rekening neemt. De buitenkant van de lichtgewicht auto is gemaakt van schuim en TeXtreme koolstofvezel, dat ook in de Formule1 wordt gebruikt.

De bovenzijde van Nuna8, die de cockpit aan de rechterzijde van het voertuig heeft zitten, is bedekt met 391 monokristallijn siliciumzonnecellen die een efficiëntie van 24 % hebben. De motor van de zonnewagen is verwerkt in de velg van het achterwiel en heeft volgens het Nuon Solar Team een efficiëntie van 96 %. Verder heeft Nuna8 een verbeterde wegligging en stabiliteit vergeleken met zijn voorganger. Daarnaast heeft de nieuwste Nuna 9 % minder luchtweerstand dan Nuna7 en weegt de wagen 30 kg minder dan de vorige versie.

Onderwerp:
EnergieVervoer

Meer relevante berichten

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.

Nieuwsbrief

Relevante berichten
×