Nieuws
0

Den Haag start boringen naar aardwarmte

Thomas van de Sandt

Op 1 maart is gestart met het boren naar diepe aardwarmte voor de verwarming vierduizend nieuwe woningen en 20.000 m2 bedrijfsruimte in Den Haag Zuidwest.

De Hofstad maakt als eerste Nederlandse stad gebruik van diepe aardwarmte voor een woonwijk. Hiermee wil de stad een jaarlijkse emissie van vijfduizend ton CO2 vermijden. Bij het bijzondere project is IF Technology, dat is gespecialiseerd in geothermie, als adviseur nauw betrokken.

Aardwarmte Den Haag vof, waarin naast de gemeente verschillende woningcorporaties en de energiebedrijven Eneco en E.on participeren, boort in twee fases naar een diepte van tweeduizend meter. Het water in deze laag is ongeveer 75°C en goed bruikbaar voor verwarming van ruimtes en van tapwater.

Volgens de planning zijn de boringen deze zomer klaar. In de loop van 2010 start ook de bouw van de aardwarmtecentrale, waarin zich warmtewisselaars bevinden samen met waterpompen en de hulpketel die op koude dagen extra warmte levert. Naar verwachting worden de eerste woningen in 2011 van aardwarmte voorzien. (tvds)

Onderwerp:
DuurzaamheidEnergieMilieu

Meer relevante berichten

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.

Nieuwsbrief

Relevante berichten
×