Nieuws
0

DHL en Volvo geven elektrisch zwaar transport een impuls

Mark van der Heijden

DHL Freight en Volvo Trucks zijn een partnerschap gestart om ook voor zwaar transport over lange afstanden elektrische vrachtwagens in te zetten. Een volledig elektrische Volvo FH-truck met een bruto combinatiegewicht tot 60 ton zal vanaf maart rijden tussen twee logistieke terminals van DHL Freight in Zweden, een afstand van ruim 160 km.

De route die de vrachtauto’s moeten afleggen loopt van Göteborg en Jönköping. Het opladen zal gebeuren bij DHL in Jönköping en het Volvo Truck Center in Göteborg.

De nieuwe proef zal DHL en Volvo informatie geven over de opzet en werking van een adequate laadinfrastructuur. De verzamelde inzichten zullen helpen om het juiste evenwicht te vinden tussen de afgelegde afstand, het gewicht van de lading en de oplaadpunten in het dagelijkse vrachtvervoer over de weg.

Elektrische vrachtauto’s worden al ingezet, maar voornamelijk voor kortere afstanden binnen steden en stedelijke gebieden. Volvo produceert al trucks voor stadsdistributie, de Volvo FL Electric (brutovoertuiggewicht tot 16 ton) en Volvo FE Electric (brutovoertuiggewicht tot 27 ton) trucks. ‘Ons streven is dat ons volledige vrachtwagenassortiment uiterlijk in 2040 fossielvrij zal zijn,’ zegt Roger Alm, President bij Volvo Trucks.

In de laatste uitgave van Technisch Weekblad zetten we de alternatieven voor diesel in zwaar transport op een rij.

Onderwerp:
DuurzaamheidMilieuVervoer

Meer relevante berichten

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.

Nieuwsbrief

Relevante berichten
×