Nieuws
0

Diverse geruchten rondom NedCar

Mischa Brendel

Het Zwitserse bedrijf Q-PM wil NedCar van Mitsubishi kopen om er Wankelmotoren te gaan produceren, zo meldt het Financieele Dagblad.

Volgens het FD heeft Q-PM-topman Geoffrey Hunziker hierover een brief gestuurd naar president Osamu Masuko van Mitsubishi. Bij de overname zouden niet alleen alle 1.500 medewerkers hun baan behouden, maar kan het aantal werknemers zelfs met enkele honderden groeien.

Wankelmotoren werken niet met cilinders en zuigers, maar met een driehoekige rotor die ronddraait in een trommel. De motor heeft diverse voordelen, waaronder minder slijtage en minder trillingen. De ontwikkeling van de motor is echter niet zonder problemen verlopen.

Q-PM wil bij NedCar Wankelmotoren produceren voor de Amerikaanse markt.
Frappant detail is dat de Wankelmotor zijn succes vooral heeft te danken aan het eveneens Japanse Mazda.

Update: Persbureau ANP meldt dat Mitsubishi ontkent iets van een overnamebod van Q-PM af te weten. De berichtgeving in het FD zou gebaseerd zijn op een mail die FNV Bondgenoten had ontvangen van Q-PM, maar dit wordt dus niet door Mitsubishi bevestigd.

Update 2: Volgens NOS Teletekst lijkt het eerder genoemde Q-PM helemaal niet te bestaan. Zoeken naar de website levert inderdaad weinig resultaten op en volgens de NOS is er een advocatenkantoor gevestigd op het adres waar Q-PM geregistreerd is. Ook meldt NOS Teletekst dat nu Nissan interesse toont om delen van NedCar over te nemen om onderdelen voor het bedrijf te maken. Nissan wil echter niet het hele bedrijf overnemen.

Update 3: De onduidelijkheid rond het bestaan van het bedrijf Q-PM komt volgens BNR Nieuwsradio omdat het bedrijf onlangs een naamsverandering heeft ondergaan. Er wordt echter niet gezegd wat dan de oude naam van het bedrijf was.

Update 4: Nissan zegt helemaal geen belangstelling te hebben voor een overname van delen van NedCar. De website van De Telegraaf citeert een Nissan-woordvoerder: "Daar klopt helemaal niets van. We hebben aangegeven dat we eventueel bereid zijn onderdelen af te nemen als NedCar doorgaat als doorleverancier.'' 

Meer relevante berichten

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.

Nieuwsbrief

Relevante berichten
×