Nieuws
0

Dna poepbacterieën geanalyseerd

Thomas van de Sandt

De Amerikaanse startup uBiome gaat met behulp van dna sequencing onderzoeken wat voor gevolgen behandelingen als een antibioticakuur hebben op de darmflora van patiënten.

Hiervoor analyseert het bedrijf zeker 10.000 ontlastingmonsters van ziekenhuispatiënten, zo schrijft technologiesite Wired.  

Darmflora speelt een belangrijke rol speelt in onze gezondheid, maar hoe die wisselwerking precies verloopt is nog onduidelijk. De resultaten van de dna-sequencing moeten veel sneller informatie over de samenstelling van de bacteriën in de darmen geven dan tot nu toe mogelijk was, denken de Amerikaanse Centers for Disease Control and Prevention die de samenwerking met uBiome zijn aangegaan. Beide partijen willen een soort index ontwikkelen die aangeeft hoe ‘gezond’ de darmflora is.

uBiome lanceerde in 2013 een succesvolle Indiegogo-campagne met zijn concept voor een thuistest waarmee iedereen zijn eigen microbioom kan achterhalen. Mensen kunnen een pakket kopen, waarmee ze monsters nemen vanuit hun mond, oren, neus, ontlasting en genitaliën, om die vervolgens weer terug te sturen naar het bedrijf voor een genetische analyse van de aanwezige micro-organismen.

Meer relevante berichten

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.

Nieuwsbrief

Relevante berichten
×