Nieuws
0

Drone slaat vleugels uit

Marianne Pinckaers

Onderzoekers aan de KAIST universiteit in Daejeon, Zuid Korea, hebben een drone ontworpen waarvan beide vleugels inclusief motor individueel om de as kunnen kantelen. Hierdoor kan het onbemande vliegtuigje onder andere verticaal opstijgen, horizontaal vliegen en is het heel behendig.

Door de vleugelbesturing kan het vliegtuigje efficiënt scherpere bochten maken dan klassieke vliegtuigen die sturen met kleppen. Aan de staart is een extra motor toegevoegd om het vliegtuig te stabiliseren en zodat de drone verticaal kan opstijgen.

Het huidige model is klein en de techniek wordt geheim gehouden. Zo worden op een filmpje delen afgeschermd zodat het mechanisme niet kan worden nageaapt.

Het team heeft grootse plannen voor de techniek. Zo zou een opgeschaalde versie van de Nsphere gebruikt kunnen worden voor militaire vliegtoestellen, surveillance en logistiek. Ze stellen zelfs dat individueel bestuurbare vleugels een straaljagerpiloot kunnen redden van een luchtdoelraket, door de hoge behendigheid van het vliegtuig.

Onderwerp:
AiRoboticaVervoer

Meer relevante berichten

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.

Nieuwsbrief

Relevante berichten
×